Artikel från Uppsala universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

10 maj 2007

Kofi Annan diskuterar internationell politik inför publik

FN:s förre generalsekreterare Kofi Annan och FN:s speciella sändebud Jan Eliasson, gästprofessor vid Uppsala universitet, samtalar om det internationella samfundets framtid fredagen den 25 maj i Universitetsaulan. Diskussionen är öppen för allmänheten och biljetterna släpps måndagen den 14 maj.

Rubriken för samtalet är “Roads Ahead: Choices for the International Community”. Kofi Annan, som dagen efter kommer att promoveras till hedersdoktor till Linnés minne, samtalar med Jan Eliasson, FN:s speciella sändebud i Darfur och före detta ordförande i FN:s generalförsamling. Samtalet leds av Peter Wallensteen, professor i freds- och konfliktforskning vid Uppsala universitet, och Anna Kläppe, magisterstudent i freds- och konfliktforskning samt medlem i Utrikespolitiska föreningen i Uppsala.

Evenemanget är öppet för allmänheten och har fri entré, men kräver inträdesbiljett. Biljetterna kan hämtas på Universitetshusets entréplan måndagen den 14 maj klockan 08.00-16.00. Det är möjligt att lösa ut högst två biljetter per person.

Tid: Fredagen den 25 maj klockan 15.00. Dörrarna öppnas klockan 14.15 och åhörarna ombeds vara på plats senast klockan 14.40.

Plats: Universitetshusets aula

Representanter för media hälsas välkomna. Obs! Anmälan krävs, begränsat antal platser. Anmälan görs per e-post till Anneli.Waara@uadm.uu.se

Kontaktinformation
Anneli.Waara@uadm.uu.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera