Artikel från Formas

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

8 maj 2007

En bättre framtid för Keynes barnbarn

J M Keynes, 1900-talets kanske mest kände ekonom, tog fasta på att vi i västerlandet blir allt effektivare i produktionen och spådde på 1930-talet att hans barnbarn skulle kunna tillgodose sina behov med bara några timmars arbete om dagen. Vi, som kunde vara hans barnbarn, har också gått från knapphet till en ymnighetsekonomi där konsumtionen tredubblats på femtio år. Men vi jobbar minst åtta timmar om dagen och överflödet tycks inte göra oss lyckligare! Nu slår konsumerandet i det ekologiska taket med plundring av naturresurser och stora utsläpp av växthusgaser.

I Formas nya bok Keynes barnbarn analyserar författaren Christer Sanne dagens konsumtion och dess effekter för det hållbara samhället. Christer Sanne menar att Keynes förslag om att växla in effektiviteten till mer fritid är den väg vi måste gå för att rädda miljön och därmed våra barnbarns framtid. Boken utkommer den 15 maj.

Kom och lyssna när Christer Sanne utvecklar sina förslag och visar hur vi kan få välfärd och arbete för alla samtidigt som belastningen på miljön minskar!

Datum och tid: 15 maj kl 11.30-12.30 med lunchsmörgås och te/kaffe

Plats: Forskningsrådet Formas, Kungsbron 21, Stockholm,

Christer Sanne är samhällsforskare, civilingenjör, fil dr och senast docent på KTH. Han har tidigare bland annat gett ut Hur mycket arbete behövs?, Ett Göteborg mindre samt Arbetets tid.

OSA Senast 11 maj till Emilie von Essen, eve@formas.se. Föranmälan och pressleg erfordras.

Kontaktinformation
Emilie von Essen
Presschef/Head of Media Relations
Forskningsrådet Formas
Box 1206
111 82 Stockholm

Phone: +468 775 40 38
Cell: +46 733 50 31 61

eve@formas.se
www.formas.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera