Artikel från Formas

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

8 maj 2007

1250 ansökningar i Formas stora ansökningsomgång

Det kom in cirka 1250 ansökningar till Formas i den årliga stora utlysningen. 3 maj var sista ansökningsdag. Flest ansökningar hade den ordinarie utlysningen med cirka 900 stycken. Nytt för i år var att Formas även utlyste medel till forskarassistenttjänster och nära 170 ansökningar inkom.

– Vi fick vi år i stort sett in lika många ansökningar som i förra årets ordinarie ansökningsomgång, trots att vi i december hade sex stora utlysningar inom strategiska områden. Det är glädjande och det visar att våra ämnesområden blir allt viktigare säger Sture Blomgren, Formas tf generaldirektör.

– Formas och Vetenskapsrådet har just öppnat den andra utlysningen av Linnéstödet, en stor gemensam satsning inom samtliga vetenskapsområden. I denna utlysning delas minst 120 miljoner kronor ut per år i tio år, varav Formas står för 10 miljoner per år. 1-2 stöd beviljas inom Formas områden. Dessutom öppnas en stor utlysning i slutet av maj med Vetenskapsrådet och Rymdstyrelsen avseende hållbar utveckling som är en satsning på ämnesövergripande forskning med fokus på klimatfrågor. Ytterligare en utlysning med Stiftelsen Lantbruksforskning och Jordbruksverket öppnas nu i dagarna.

Det kom in cirka 1250 ansökningar i årets stora ansökningsomgång vilket är ungefär som förra året. Cirka 900 ansökningar avser den ordinarie utlysningen, 170 utlysningen av forskarassistenttjänsten, 80 den ämnesövergripande utlysningen samt 60 post dok-utlysningen. Utlysningen av informationsprojekt fick cirka 40 ansökningar.

Det stora beredningsarbetet har påbörjats på Formas och avslutas först efter att Formas forskarråd beslutat om vilka forskare och projekt som får bidrag den 14 november.

Kontaktinformation
För mer information:
Hans-Örjan Nohrstedt, chef för programenheten, 08-775 40 16, hans-orjan.nohrstedt@formas.se

Bengt H Olsson, biträdande chef för programenheten, 08-775 40 23, bengt.olsson@formas.se

Emilie von Essen, Presschef, 08-775 40 38, eve@formas.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera