Artikel från Handelshögskolan i Stockholm

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

20 april 2007

Forskning inom CSR vid Handelshögskolan i Stockholm tilldelas Globe Award

Sustainability Research Group, SuRe, vid Handelshögskolan i Stockholm har tilldelats Globe Award för sin framstående forskning om hållbar utveckling och företags sociala ansvar – Corporate Social Responsibility (CSR).

Globe Award är en världsomspännande prisutdelning och anses vara det mest etablerade nationella pris i sitt slag. För den vinnande forskargruppen är priset betydelsefullt.

– Vi är förstås hedrade av denna fina utmärkelse och det sporrar oss i vårt fortsatta arbete. Forskning med koppling mellan hållbar utveckling och företag är en oerhört viktig angelägenhet, både för företagen och i samhället.

Bakom priset och nomineringen står Globe Forum, en organisation med ett globalt nätverk som arbetar för att föra företag närmare varandra. Global Award-utmärkelsen ska uppmärksamma innovativa satsningar inom CSR som främjar hållbar utveckling och den globala ekonomin.

Förutom SuRe var fyra andra svenska forskargrupper nominerade till priset. Pris delades även ut till SKF för att det ansågs ha kommit längst med att integrera CSR-frågor i sin verksamhet. Scandinavian Biogas fick pris för bästa CSR-entreprenör. I juryn sitter landets i särklass ledande experter på Corporate Social Responsibility (CSR).

I kategorin forskare har juryn sökt efter vetenskapliga insatser som ökat kunskaperna om CSR och dess effekter, samt som går att kommersialisera. En avsikt med de tre kategorierna är att viga samman forskning, entreprenörskap och etablerat företagande.

Priset delades ut på Berns i Stockholm den 19 april i samband med konferensen Globe Forum. Konferensen samlar toppolitiker, entreprenörer och storföretag från Norden och Ryssland, Kina, Indien samt Östeuropa.

Forskargruppen SuRe vid Handelshögskolan i Stockholm drivs sedan 2003 av docent Susanne Sweet och doktoranderna Emma Sjöström, Jenny Ählström och Monica Macquet. Forskningen kretsar kring hur marknader påverkas, uppkommer och utvecklas relaterat till hållbar utveckling och företags sociala ansvar.

Kontaktinformation
För mer information, kontakta gärna:

Susanne Sweet, docent vid Handelshögskolan i Stockholm
Tel. 08-736 95 42, 0707-14 28 28
E-post: susanne.sweet@hhs.se
Hemsida: www.hhs.se/DSection/research/sustainability.htm

Parul Sharma, Legal adviser CSR, Global Forum
Tel. 08-586 199 00, mobil 073-933 69 40
Hemsida: www.globeforum.com

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera