Artikel från Lunds universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

22 mars 2007

Ny universitetsdirektör i Lund

Marianne Granfelt, administrativ chef vid Linköpings universitet, har utsetts till ny förvaltningschef och universitetsdirektör i Lund. Hon tillträder sin tjänst den första augusti, och efterträder då Hans Modig, som varit förvaltningschef sedan Peter Honeth blev statssekreterare vid Utbildningsdepartementet.

Marianne Granfelt kommer ursprungligen från Eskilstuna, men har bott i Lund mellan 1979 och 1995 då hon bland annat genomgick sin grundutbildning till civilingenjör i kemiteknik och forskarutbildning i fysikalisk kemi vid Lunds universitet.
– Jag tror att det är stor fördel i arbetet som förvaltningschef att man har erfarenhet från förvaltningen ur ett lärar- och forskarperspektiv, säger Marianne Granfelt. Administrationen ska vara ett stöd för kärnverksamheten och får absolut inte uppfattas som “de som sitter i det där huset och kostar en massa pengar”.
Sedan mitten av 90-talet har Marianne Granfelt varit anställd vid Linköpings universitet. Först som universitetslektor, men de senaste sex åren som kanslichef för Linköpings tekniska högskola. I november förra året blev hon administrativ chef med ansvar för hela universitetsförvaltningen. Hon tror standardisering och samordning av det administrativa arbetet är vägen till ökad kvalitet och effektivitet.
– Det är något som tycks stämma väl överens med det arbete som pågår inom Lunds universitets förvaltning inom det så kallade excellensprojektet, säger Marianne Granfelt.
-Vi är glada att ha rekryterat Marianne Granfelt till Lunds universitet, säger rektor Göran Bexell. Med sin breda bakgrund från utbildning, forskning och nu senast administration och förvaltning har hon ovanligt goda förutsättningar. Vi ser fram mot hennes arbete med att förnya universitetets omfattande administration och förvaltning.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera