15 mars 2007

Christer Fuglesang tilldelas Kompetensgalan Stora Hederspriset

IFL vid Handelshögskolan i Stockholm står tillsammans med Sveriges HR-förening och tidningen Chef bakom Stora Hederspriset som tilldelats Christer Fuglesang, astronaut, ESA.

IFL vid Handelshögskolan vill med detta prestigefyllda pris premiera framträdande personer som vågar ta plats, med mod och tålamod når sina mål och ger Sverige ett ansikte på den kommersiella och politiska världsarenan. Tidigare pristagare har varit Hans Blix, Margot Wallström och Carl-Henric Svanberg.

− Det är relevant för oss att stödja riktigt skickliga ledare och specialister. I Sverige står vi inför en stor utmaning inom ledarförsörjningen under de kommande tio åren, och vi behöver lyfta fram förebilder som lyckas nå sina mål även inom smala områden och dessutom flyttar fram Sveriges position på den internationella marknaden, säger Peter Hägglund, vd på IFL vid Handelshögskolan i Stockholm.

Priset delades ut av Peter Hägglund, vd på IFL vid Handelshögskolan i Stockholm på Kompetensgalan den 14 mars på Grand Hôtel. Motiveringen löd;

“Under 12 spännande dygn lyckades han öka intresset för naturvetenskap till närmast hysteriska nivåer, och blev en förebild för alla som siktat mot stjärnorna. Han visade generation av svenskar att kombinationen kompetens, mod och tålamod räcker både långt och högt.”

I juryn satt förutom Hägglund, Lena Kraitsik, generalsekreterare, Sveriges HR Förening samt Henrik Frenkel (ordf.), publisher, tidningen Chef.


Om IFL vid Handelshögskolan i Stockholm
IFL vid Handelshögskolan i Stockholm är ett av Europas främsta institut för avancerad ledar- och affärsutveckling. Det bildades 2005 då verksamheterna i Handelshögskolan i Stockholm Executive Education och IFL – Institutet för Företagsledning fördes samman. Företaget tillhör Nordeuropas största producenter av ledarutbildning och erbjuder, i tillägg till sina skräddarsydda program, öppna utvecklingsprogram inom olika delområden av företagsledning. IFL vid Handelshögskolan finns representerat i Sverige, Norge, Finland, Ryssland, och genom systerbolag även i Lettland.

www.ifl.se

Kontaktinformation
För mer information, vänligen kontakta:

Elisabeth Kamoun, projektledare Kompetensgalan.
Tel: 070-232 81 02 eller 08-586 175 71
E-post: elisabeth.kamoun@ifl.se

Peter Hägglund, vd IFL vid Handelshögskolan i Stockholm
Tel: 070-860 28 88
E-post: peter.hagglund@ifl.se

Peter Rovér, marknads- & informationschef IFL vid Handelshögskolan i Stockholm
Tel: 070-249 42 24 eller 08-586 175 33
E-post: peter.rover@ifl.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera