Artikel från Mälardalens universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

14 december 2006

MDH-forskning kan reducera kostnader för programvaruutveckling

Mängden programvara i mobiltelefoner, bilar och flygplan ökar ständigt. Behovet av en kostnadseffektiv utveckling av programvaran är stort. Nu kan en lösning vara närmare, tack vare Frank Lüders, doktorand på Mälardalens högskola.

Frank Lüders, doktorand på institutionen för datavetenskap och elektronik på Mälardalens högskola, har i sin forskning kring programvarukomponenter i inbyggda realtidssystem, hittat en väg som kan bidra till att förkorta utvecklingstiden och därmed kostnaderna för programvara i inbyggda realtidssystem.

– Min forskning kan göra att utvecklingstiden blir lättare att förutsäga och att det blir mindre problem med kostsamma och störande förseningar, förklarar Frank som disputerar måndagen den 18 december.

Kostnaderna för utveckling av programvara för olika typer av inbyggda realtidssystem uppskattas i dag att vara $15-20 per kodrad för konsumentprodukter, $100 för militära system och så mycket som $1000 för kritiska system som rymdfärjors styrsystem.

Frank Lüders disputerar den 18 december med avhandlingen “An Evolutionary Approach to Software Components in Embedded Real-Time Systems”.

Kontaktinformation
Frank Lüders, institutionen för datavetenskap och elektronik,
Telefon: 021-151728
E-post: frank.luders@mdh.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera