Artikel från Stockholms universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

7 november 2006

Levande Frågelådan på Stockholms universitet

Hur kan en kameleont kamouflera sig? Är det sant att man tillverkar fleecetröjor av pantflaskor? Vad gör att atmosfären stannar kvar runt jorden?

Så kan det låta i morgon onsdag den 8 november när Stockholms universitet arrangerar Levande Frågelådan för vetgiriga sjätteklassare. Syftet är att uppmuntra elevernas nyfikenhet inför naturvetenskap och naturvetenskapliga frågeställningar.

Totalt kommer drygt 1000 elever att vara med och ställa frågor om allt mellan himmel och jord inom det naturvetenskapliga området. Forskarpanelen kommer att sättas ordentligt på prov. Nio forskare inom olika naturvetenskapliga ämnesområden kommer att göra sitt bästa för att svara på ett urval av alla de kluriga frågor som skickats in av den unga publiken.

– Vi vill förankra naturvetenskapen hos de unga. Genom att ge uppskattning för barnens nyfikenhet och stimulera deras kreativitet vill vi medverka till att eleverna får ett intresse för naturvetenskap och att de bär det med sig genom resten av sina studier, säger Marlene Lingard, informatör vid Stockholms universitet.

Media är hjärtligt välkomna att delta.

Tid: Onsdagen den 8 november kl 10:00-11:00
Plats: Aula Magna, Stockholms universitet

Kontaktinformation
Kontaktpersoner: Marlene Lingard, 08-16 35 92, 070-422 15 19, marlene.lingard@natkan.su.se eller Malin Stenberg de Serves, 08-16 35 92, 070-618 25 35, malin.stenberg@natkan.su.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera