Artikel från Karolinska Institutet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

27 oktober 2006

“Medical Education and the Strategy of the Dolphin”

Välkommen till en öppen föreläsning med professor Ronald M. Harden, 2006 års mottagare av Karolinska Institutets pris för forskning i medicinsk pedagogik. Ronald Harden berättar om sin forskning och nyskapande idéer när det gäller pedagogik och bedömning av kompetens inom det medicinska området, som haft stor inverkan på utbildningen av hälso- och sjukvårdspersonal världen över.

Karolinska Institutets pris för forskning i medicinsk pedagogik (50 000 euro eller cirka 450 000 svenska kronor) utdelades första gången 2004. Det har initierats och finansieras av Gunnar Höglunds och Anna-Stina Malmborgs stiftelse, och syftar till en långsiktig kvalitetshöjning av den medicinska utbildningen både i Sverige och internationellt.

– Det som är intressant med Ronald Hardens pedagogiska metoder är att han mycket effektivt kopplar samman teori och praktik. Det stämmer väl överens med det svenska sättet att se på pedagogik inom det medicinska området, där vi satsar mycket på verksamhetsförlagd utbildning, säger Vivi-Anne Sundqvist, dekan för utbildning vid Karolinska Institutet.

Ronald Harden studerade medicin i Glasgow och var verksam som endokrinolog innan han började arbeta på heltid med utbildningsfrågor. För närvarande är han utbildningschef vid International Virtual Medical School (IVIMEDS) i Skottland. Han är också generalsekreterare för Association for Medical Education in Europe (AMEE).

I samband med att Ronald Harden reser till Sverige för att ta emot sitt pris håller han också en öppen föreläsning, där journalister och allmänhet hälsas välkomna. Föreläsningen hålls på engelska.

Tid: onsdag den 1 november 2006, klockan 15.00

Plats: Wallenbergsalen, Nobel Forum, Nobels väg 1, KI Campus i Solna.

Anmälan: juni.francen@ki.se (Begränsat antal platser!)

Kontaktinformation
För frågor, kontakta:

Juni Francén, samordnare
Tfn: 08-524 864 87
E-post: Juni.Francen@ki.se

Vivi-Anne Sunqvist, dekan för utbildning
Tfn: 08-524 860 78
E-post: vivi-anne.sundqvist@ki.se

Presskontakt:
Katarina Sternudd
Tfn: 08-524 838 95, 070-224 38 95
E-post: katarina.sternudd@ki.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera