Artikel från Luleå tekniska universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

25 oktober 2006

Välkommen till den digitala medeltiden

Det finns de som hävdar att vi just nu lever i en sorts digital medeltid och att forskarna om 200 år kommer att fundera över vad människosläktet egentligen ägnade sig åt i slutet av 1900-talet. Mycket av den information som skapats under dessa år har nämligen gått förlorad, eftersom vi inte haft förstånd nog att bevara den på ett sätt som håller också för framtida bruk.Nu samarbetar Luleå tekniska universitet och Riksarkviet i ett forskningsprojekt med sikte på en långsiktig strategi för hur vi digitalt ska klara av att bevara exempelvis alla de dokument som enligt lag ska arkiveras för framtiden.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera