Artikel från Handelshögskolan i Stockholm

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

24 oktober 2006

Handelshögskolan utklassar de nordiska aktörerna i Financial Times ranking av Executive MBA

Efter Handelshögskolans senaste framgång med civilekonomprogrammets åttondeplats i Europa i Financial Times ranking följer ett starkt avancemang även för Executive MBA-programmen i Sverige och Ryssland.

I den årliga Executive MBA-rankingen som presenteras i dag i Financial Times befäster Handelshögskolan i Stockholm sin förstaplats i Norden och placerar sig som världens 38:e bästa Executive Master of Business Administration (EMBA) – 24 platser före närmaste nordiska konkurrent.

Handelshögskolan i Stockholm deltar med EMBA-programmen i Sverige och Ryssland för sjätte året i rad i denna utvärdering och klättrar från 71:a till 38:e plats i världen, samt från 25:e till 13:e plats i Europa. Ingen annan nordisk aktör finns med bland de 60 främsta på världsrankingen och ingen annan rysk aktör kvalar in på rankinglistan.

Handelshögskolans Executive MBA ger högre lön och blir mer internationell

– Vår satsning i Ryssland och vår mer internationella ansats ger glädjande resultat. Vi är också en av världens främsta vad gäller akademisk nivå, säger Peter Hägglund, akademiskt ansvarig för Executive MBA och VD för IFL vid Handelshögskolan i Stockholm som ger Handelshögskolans Executive MBA.

Deltagarnas genomsnittliga löneökning mätt från året de påbörjar sin Executive MBA till tre år efter examen uppgår till 74 procent för Handelshögskolans Executive MBA-deltagare.

– Det är också tydligt att en så gedigen och avancerad utbildning som Executive MBA äntligen börjar värderas i näringslivet runt Östersjön, och inte bara är en amerikansk måttstock för ambitiösa, drivna och kompetenta chefer, tillägger Karin Wiström som ansvarar för Handelshögskolans Executive MBA i Sverige.

Handelshögskolan i Stockholm deltar i Financial Times ranking med programmen inom executive education (IFL vid HHS), Executive MBA och Master of Science (civilekonomprogrammet). Tidigare i år klättrade IFL vid Handelshögskolan i Stockholm på executive education-rankingen från 39:e till 34:e plats i världen och på Master of Science Europa-ranking från 15:e till 8:e plats.

Financial Times genomför årligen en ranking av världens business schools, universitet och andra institutioner som erbjuder olika former av examens-, management- och ledarutvecklingsprogram.

Dessa utvärderas utifrån ett antal kriterier och genom undersökningar, omfattande intervjuer bland deltagare samt utifrån kvantitativ information tillhandahållen av respektive aktör. Rankingarna innehåller delar som karriärframsteg, upplevelser i nyttotermer såsom måluppfyllelse, användbarhet, innovationshöjd, pedagogik och ny kunskap men även andra dimensioner som inslag av internationell fakultet och internationella deltagare, könsfördelningen bland deltagarna samt undervisningsmaterialets kvalitet.

Kontaktinformation
Peter Rovér, Marknads- & Informationschef IFL vid Handelshögskolan i Stockholm
Tel: 070-249 42 24 / 08-586 175 33, e-mail: peter.rover@ifl.se

Peter Hägglund, Akademiskt ansvarig, VD och koncernchef IFL vid Handelshögskolan i Stockholm.
Tel: 070-860 28 88 / 08-586 175 01, e-mail: peter.hagglund@hhs.se

Karin Wiström, Direktör Executive MBA IFL vid Handelshögskolan i Stockholm
Tel: 070-651 21 43 / 08-586 175 50, e-mail: karin.wistrom@ifl.se

Anne von Bergen, senior rådgivare, projektledare ranking, Handelshögskolan i Stockholm
Tel: 070-230 16 10, e-mail: anne.von.bergen@hhs.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera