Artikel från Stockholms universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

25 september 2006

Doktorer och nya professorer firas i Stadshuset

Lena Rangström, förste intendent vid Livrustkammaren och kompositören Robert Israel, USA, är två av de sju högt förtjänta personer som kommer att promoveras till hedersdoktorer vid Stockholms universitets promotions- och installationshögtid i Blå hallen i Stockholm stadshus fredagen den 29 september med början kl. 17.00.

Vid högtiden kommer 131 av de 245 personer som disputerat under läsåret 2005/06 att promoveras till doktorer och elva personer som disputerade för femtio år sedan promoveras till jubeldoktorer. Vidare kommer 23 nya professorer att installeras.

Förutom promotion och installation kommer en av de nya professorerna, Elisabeth Mansén, idéhistoria, att hålla en kortare föreläsning över ämnet Sinnenas idéhistoria. Ceremonin kommer att varvas med musik av Kungliga Filharmonikernas Brassensemble samt sång av Merja Mäkelä från Operahögskolan och Stockholms Studentsångare.

Efter ceremonin blir det bankett i Gyllene Salen med efterföljande dans.

Kontaktinformation
Ytterligare information
Agneta Paulsson, mobil 070-696 65 15

Media välkomnas till ceremonin men måste kontakta Agneta Paulsson senast torsdag 28 september kl. 12.00.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera