Artikel från Mälardalens universitet
6 september 2006

Lider du av inkontinens? Det gör var fjärde man!

Inkontinens är vanligt bland män. En ny studie visar att en fjärdedel mellan 40 och 80 år är drabbade. Trots besvär och försämrad livskvalitet och trots att hjälp finns att få, söker sig inte många män till vården.

Gabriella Engström på institutionen för vård- och folkhälsovetenskap vid Mälardalens högskola, disputerar den 8 september med sin avhandling om inkontinens bland män. Avhandlingen bygger på en enkätundersökning av samtliga män i åldern 40-80 år i Surahammar. Resultatet visar att var fjärde man lider av någon slags inkontinens och att det är ett fåtal som söker hjälp, trots besvär och försämrad livskvalitet.

Kunskap om männens upplevelse av symptomen samt hur symptomen påverkar livskvaliteten är avgörande för vilken behandling som ska erbjudas. Förhoppningen med avhandlingen är att öka förståelsen för detta.

Disputationen äger rum fredagen den 8 september i Aulan, ingång 21, Centrallasarettet Västerås, klockan 13.15

Kontaktinformation
För mer information kontakta Gabriella Engström:
Telefon: 016-15 34 42
E-post: gabriella.engstrom@mdh.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera