25 augusti 2006

Rekordtuff antagning till Handelshögskolan

Konkurrensen om platserna var i år hårdare än någonsin till Handelshögskolans i Stockholm (HHS) civilekonomprogram. Toppbetyget 20,0 eller resultatet 1,9 på högskoleprovet krävdes för att komma in. Av dem som har skrivits in är 60 procent män och 40 procent kvinnor.

– Det är med blandad glädje som vi konstaterar att antagningspoängen blev rekordhög i år, säger Karl-Olof Hammarkvist, prorektor och chef för civilekonomprogrammet vid HHS. Å ena sidan får vi in verkliga toppstudenter, å andra sidan kanske vi måste tillämpa lottning nästa år. Odelat positivt är dock att 40 procent av de inskrivna är kvinnor.

Nästan 3000 personer sökte till HHS:s ekonomprogram i våras. David Risselborn från Östersund var en av dem. Han gick ut gymnasiet med 20,0 i slutbetyg och blev överraskad när han först hamnade på reservlistan. Men under sensommaren fick han sedan information om att han antagits som en av 275 studenter.

– Det var till en början lite svårt att begripa att jag faktiskt blivit antagen eftersom jag först stod på reservlistan, säger David. Nu känns allt fantastiskt och jag är enormt glad att få denna möjlighet, även om vägen hit varit minst sagt slingrig!

I år skrevs den 21 000:e studenten in på civilekonomprogrammet räknat från 1909 då Handelshögskolan i Stockholm grundades.

Kontaktinformation
Karl-Olof Hammarkvist, prorektor och chef för civilekonomprogrammet vid HHS
Tel: 08-736 9048
E-post: karl-olof.hammarkvist@hhs.se

David Risselborn, nyantagen civilekonomstudent vid HHS
Tel: 073-804 42 41

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera