Artikel från Formas

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

9 augusti 2006

Pressinbjudan till seminarium: ATT UNDERHÅLLA BOSTADSDRÖMMEN – Kvaliteter och möjligheter i flerbostadshus byggda 1961 – 1975

För många människor var rekordårens bostäder en dröm som gick i uppfyllelse. En stor del av landets befolkning flyttade från omoderna, trånga och mörka bostäder till moderna, rymliga och ljusa lägenheter i städernas utkanter. Nu behöver dessa bostäder underhållas. 700 000 av de 830 000 bostäder som byggdes från 60-talets början till mitten av 70-talet är i stort behov av renovering under de närmaste 15 till 20 åren. Frågorna inför dessa underhålls- och renoveringsprojekt är många – Hur kan entréerna bli mer tydliga och välkomnande? Hur kan tvättstugorna göras ljusa och trygga? Går det att fräscha upp slitna och nersmutsade betongfasader? Hur åtgärdar man stammarna på bästa sätt?

Seminariet bygger på boken ATT UNDERHÅLLA BOSTADSDRÖMMEN som Forskningsrådet Formas och SABO gemensamt tagit fram och ges ut i samband med seminariet med samma namn på Tensta Boutställning. Arkitekterna Laila Reppen och Sonja Vidén har skrivit boken och under många år arbetat med ombyggnads- och bevarandefrågor som praktiker respektive forskare. Vid seminariet lyfter de upp exempel ur boken och presenterar ett rikt bildmaterial från olika bostadsområden runt om i Sverige för att inspirera och ge idéer om hur man kan gå tillväga för att komma tillrätta med fel och brister och samtidigt tillvarata befintliga kvaliteter i detta stora fastighetsbestånd.

Tid: Tisdagen den 22 augusti 13.30-16.00
Plats: Konferenslokal i Tensta. Registrering vid Tensta Träff
Arrangörer: Formas, SABO och Svenska Bostäder

OBS Pressleg medtages för fri entré.

Kontaktinformation
För anmälan kontakta:
Marika Lundin, SABO
08-406 55 36
marika.lundin@sabo.se

För mer information:
Ulla Save-Öfverholm, Formas
08-775 40 01
ulla.save@formas.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera