8 juni 2006

Toppchefer lär affärsstrategi på KTH Executive School

Om ett par dagar samlas 20 högre chefer från tillverkande företag på KTH för att vidareutvecklas inom affärsstrategi i samband med strukturförändringar. Utbildningsprogrammet Executive Program in Industrial Management 2006 genomförs i KTH Executive Schools regi.

Programmet, som genomförts en gång per år sedan 2001, har tidigare varit helt på svenska. Eftersom många av de större kundföretagen har många utländska seniora chefer så har programmet nu bytt språk till engelska för att även dessa skall kunna gå programmet – en efterlängtad förändring.

Deltagarna återfinns till vardags i ledande befattningar på stora svenska börsnoterade företag samt hos deras utländska dotterbolag. Programmet syftar till att ge cheferna insikter och verktyg för att framgångsrikt förändra och utveckla företagen.

KTH Executive School bildades 2001 med ambitionen att ge seniora chefer med strategiskt inflytande ett utvecklingsprogram som passar företagens utmaningar. Medelåldern är därför högre än på traditionella chefsförberedande utbildningar som exempelvis MBA-program.

Deltagarna har också lång erfarenhet av att utveckla och leda verksamheter. Få av dem hade tänkt sig att gå någon mer utbildning innan de kom i kontakt med KTH Executive School.

För närvarande finns fyra öppna program som är inriktade på utvalda segment av företag:

– Executive Program in Industrial Management (riktar sig till chefer i företag med verksamhet inom produkt- och systemtillverkning)

– Executive Program in Infra Service Management (riktar sig till chefer i infrastrukturbaserade tjänstebranscher som energi, telekom, bank och transporter)

– Executive Program in Consultancy Management (riktar sig till chefer i konsultföretag)

– Executive Program in Growth Management (riktar sig till chefer i teknik- och forskningsbaserade tillväxtföretag)

Måndagen den 12 juni startar Executive Program in Industrial Management 2006 på Villa Söderås på Lidingö. Torsdagen den 15 juni besöker deltagarna KTH för att få inblickar i hur den tekniska utvecklingen kan påverka deras företag och branscher.

Kontaktinformation
För mer information, kontakta:

Programansvarig Executive Program in Industrial Management:
Anders Holmström
08-790 96 95

eller
Fredrik Lagergren, VD
08-790 96 10
070-732 19 32

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera