Artikel från Handelshögskolan i Stockholm

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

7 juni 2006

Female Economist of the Year 2006: Martina Lind

Martina Lind har utnämnts till Female Economist of the Year 2006. Stipendiet delas för sjätte året i rad ut till en kvinnlig student vid Handelshögskolan som besitter en stark kombination av akademiska, professionella och personliga meriter. Bland förmånerna ingår ett exklusivt traineeprogram på Pfizer i Stockholm och i New York.

Stipendiet, som är knutet till Handelshögskolan i Stockholm, är grundat av den svensk-amerikanska affärskvinnan Barbro Ehnbom. Juryn består bland annat av Pfizers AB:s VD Niklas Prager, grundaren Barbro Ehnbom och Handelshögskolans rektor Lars Bergman.

– Det känns extra spännande att kunna ge en plattform till en ung ekonom med Martinas starka engemang i samhällsfrågor och ledarskap i Sverige, säger Barbro Ehnbom.

– Jag är mycket stolt över att vara med och utse Female Economist of the Year. För Pfizer är det en självklar strävan att vara en uppskattad och attraktiv arbetsgivare för både kvinnor och män. Därför stödjer vi detta stipendium, bl. a. genom att erbjuda tjänst både inom vår svenska verksamhet och på vårt huvudkontor i New York, säger Niklas Prager, vd på Pfizer AB.

Martina Lind, 26 år gammal, har studerat internationell ekonomi på Handelshögskolan och har en fil kand. i medievetenskap. Parallellt med studierna har hon bl.a. varit yngsta ledamot i Stockholms Kommunfullmäktige och arbetat som ekonomijournalist, affärsutvecklare, konsult, talskrivare och politisk rådgivare. Hennes internationella erfarenheter är omfattande och innefattar bland annat demokratiarbete i Nepal, Sri Lanka, Vitryssland och Bosnien.

– Jag känner mig väldigt glad och hedrad över förtroendet. Female Economist-stipendiet innebär inte bara en flygande start på min egen karriär, det är även en viktig institution för att synliggöra de nya ledare som är på väg upp inom svenskt näringsliv, säger årets stipendiat Martina Lind.

Stipendiet delas ut den 12 juni på Confidencen, Ulriksdals Slottsteater, vid en ceremoni med utvalda representanter från svenskt och amerikanskt kultur- och näringsliv.

Högupplösta bilder av Female Economist of the Year 2006, Martina Lind, finns att hämta på www.hhs.se/http://www.hhs.se/Press/Pressreleases/sv_060607.htm

Stipendiet Female Economist of the Year instiftades 2001 av den tidigare handelsstudenten Barbro Ehnbom som arbetat som läkemedelsanalytiker och investment banker på Wall Street och inom amerikanska läkemedelsindustrin. I båda branscherna var hon en av de första kvinnorna på ledande befattning. Stipendiet, som har till syfte att främja unga kvinnors avancemang i näringslivet har unikt stöd av Barbro Ehnboms nätverk Barbros Friends som är en utvald grupp framstående personer ur svenskt och amerikanskt näringsliv. “Friends” fungerar som mentorer och support för stipendiaten. Stipendiet inkluderar bl.a. ett års specialkomponerat program på Pfizer i Sverige, följt av ett år på Pfizers huvudkontor i New York under mycket förmånliga villkor. Stipendiaten får även en personlig ledarskapscoach från Kandidata AB. Tidigare stipendiater är Anna Levander, Blenda Kangas, Maria Hamrin, Åsa Carlsson och Susanna Francke.

Kontaktinformation
För ytterligare information, kontakta:

Martina Lind, 0707-49 53 49
Barbro Ehnbom, 0705-93 83 35
Gisela Lindstrand, Pfizer, 0768-89 29 51
Lars Bergman, rektor HHS, 08-736 90 12

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera