Artikel från Handelshögskolan i Stockholm

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

12 maj 2006

Carl-Henric Svanberg tilldelas Kompetensgalan Stora Hederspriset

IFL vid Handelshögskolan i Stockholm står tillsammans med tidningen Chef bakom Stora Hederspriset som tilldelats Carl-Henric Svanberg, VD och koncernchef på Ericsson.

IFL vid Handelshögskolan vill med detta prestigefyllda pris premiera framträdande ledare som vågar ta plats, tydligt kommunicerar och, framför allt, ger den svenska ledaren ett ansikte på den kommersiella och politiska arenan. Tidigare pristagare har varit Hans Blix och Margot Wallström.

Carl-Henric Svanberg kommer att hålla ett anförande under rubriken “Närgånget med Carl-Henric Svanberg – om kompetens, karriären och sitt karismatiska ledarskap”. Samtalet kommer att ledas av Henrik Frenkel, publisher på tidningen Chef. Frukostseminariet äger rum den 19 maj.

– Det är relevant för oss att stödja skickliga företagsledare. I Sverige står vi inför en stor ledarbrist inom de kommande tio åren, och vi behöver lyfta fram förebilder som inte bara står för bra ledarskap utan även flyttar fram Sveriges position på den internationella marknaden, säger Peter Hägglund som i juni tillträder som VD på IFL vid Handelshögskolan i Stockholm.

Priset delas ut av IFL vid Handelshögskolans tillförordnade VD Anders Rydin tillsammans med tillträdande VD Peter Hägglund.

Kontaktinformation
För mer information, vänligen kontakta:

Elisabeth Kamoun, Affärsområdeschef Corporate Development IFL vid Handelshögskolan i Stockholm, Projektledare Kompetensgalan.
Tel: 070-232 81 02 / 08-586 175 71, e-mail: elisabeth.kamoun@ifl.se

Anders Rydin, tfVD och styrelseledamot IFL vid Handelshögskolan i Stockholm.
Tel: 070-833 62 90, e-mail: anders.rydin@hhs.se

Peter Rovér, Marknads- & Informationschef IFL vid Handelshögskolan i Stockholm
Tel: 070-249 42 24 / 08-586 175 33, e-mail: peter.rover@ifl.se

Om IFL vid Handelshögskolan i Stockholm

IFL vid Handelshögskolan i Stockholm är ett av Europas främsta institut för avancerad ledar- och affärsutveckling. Det bildades 2005 då verksamheterna i Handelshögskolan i Stockholm Executive Education och IFL – Institutet för Företagsledning fördes samman. Företaget tillhör Nordeuropas största producenter av ledarutbildning och erbjuder, i tillägg till sina skräddarsydda program, mer än 30 öppna utvecklingsprogram inom olika delområden av företagsledning. IFL vid Handelshögskolan finns representerat i Sverige, Norge, Finland, Ryssland, Belgien och genom systerbolag även i Lettland.

IFL vid Handelshögskolan ägs av Stiftelsen IFL och Handelshögskolan i Stockholm.

www.ifl.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera