Artikel från Handelshögskolan i Stockholm

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

13 april 2006

Viktiga donationer till Handelshögskolans MBA-program

Tre stiftelser har nyligen donerat medel för stipendier till det ettåriga MBA-programmet vid Handelshögskolan i Stockholm (HHS). Medlen räcker till sju hela stipendier och fem deltidsstipendier för kvalificerade studenter som ska börja på programmet till hösten 2007.

De stiftelser som nu donerar sammanlagt 3,3 miljoner kronor till blivande studenter vid SSE MBA (SSE – Stockholm School of Economics) är Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse som donerar sex stipendier till studenter från Baltikum, Torsten och Ragnar Söderbergs stiftelser som donerar fem meritbaserade stipendier för svenska studenter och Hans Stahles Minnesfond som donerar ett meritbaserat stipendium till en student från Ryssland.

− Vi är mycket tacksamma för dessa generösa donationer, säger Örjan Sölvell som är chef för SSE MBA. Utan stödet från stiftelserna skulle många av de mycket kvalificerade sökande till SSE MBA inte ha möjlighet att delta i programmet.

Både Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse och Torsten och Ragnar Söderbergs stiftelser har tidigare, utöver att ha bidragit med 40 miljoner vardera till programmets skapande, donerat pengar för studenter från Baltikum och Sverige att studera vid SSE MBA.

SSE MBA är ett ettårigt MBA-program som startade i augusti 2004. Programmet är en påbyggnad på en grundexamen som kan vara av vilket slag som helst. Den första klassen vid SSE MBA bestod av studenter från 18 nationer och totalt har studenter från 22 olika länder deltagit i programmet. SSE MBA har ett unikt arbetssätt för MBA-utbildningar i och med att utbildningen bygger på så kallade “levande fallstudier” vid några av Handelshögskolans partnerföretag. Som student vid SSE MBA deltar man också i ett mentorprogram där några av svenskt näringslivs mest kända personer är mentorer.

Kontaktinformation
För mer information kontakta gärna:

Professor Örjan Sölvell, chef för SSE MBA
Tel. 08-736 95 03
E-post: orjan.solvell@hhs.se

Gunnar Stenvall, marknadschef för SSE MBA
Tel. 08-736 97 98
E-post: gunnar.stenvall@hhs.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera