Artikel från Karolinska Institutet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

12 februari 2006

Öppen föreläsning med professor Walter Willett

Tisdag den 14 februari gästföreläser den världskände kostepidemiologen Walter Willett på Karolinska Institutet. Föreläsningen är öppen för journalister och allmänhet. Professor Willett är en av de forskare som länge ifrågasatt kopplingen mellan fettsnål mat och god hälsa.

Debatten om fettets betydelse i kosten har pågått i decennier. Nyligen publicerades den hittills största vetenskapliga studien inom området i den amerikanska tidskriften JAMA. Studien, som blev mycket uppmärksammad världen över, ifrågasätter om fettsnål mat verkligen går att koppla till minskad risk för hjärt- kärlsjukdomar och vissa former av cancer.

Walter Willett, kostepidemiolog och professor vid Harvard, lanserade för några år sedan en alternativ matpyramid, där fettet intar den plats där vi är vana att se kolhydratrik mat som pasta, ris och bröd. Han är också ansvarig för flera stora och mycket uppmärksammade studier på amerikanska sjuksköterskor.

Efter föreläsningen finns tid att ställa frågor till professor Willett.

Tid: tisdag 14 februari, klockan 16.00
Plats: Karolinska Institutet, Nobel Forum, Nobels väg 1.

Välkomna!

Kontaktinformation
För mer information, kontakta:
Professor Alicja Wolk, tel 08-524 861 70, e-post alicja.wolk@ki.se
Pressekreterare Katarina Sternudd, 08-524 838 95, 070-224 38 94, e-post katarina.sternud@ki.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera