Artikel från Institutet för Framtidsstudier

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

7 februari 2006

Framtidsfokus

Kvinnor, vetenskap, karriär – Vad händer efter avhandlingen?Kvinnorna blir fler i universitetsvärlden, men förändringen går långsamt. Mer än 60 procent av studenterna på universitetens grundutbildningar är kvinnor, drygt hälften av de nyantagna doktoranderna år 2004 var kvinnor men bara 16 procent av professorerna är kvinnor. Seminariet kommer bland annat att behandla frågor som Vilka strukturella hinder påverkar kvinnors karriärmöjligheter inom universitetsvärlden? Vilken plats får kvinnor när allt mer satsas på starka forskningsmiljöer? Vad får det för konsekvenser att universitetet inte är jämställt? Vilka framtida möjligheter till förändring kan vi se?

Tid: 8 mars 2006, kl 14:30-16:00

Plats: Klara Konferens, Vattugatan 6, nära Sergels Torg

Kontaktinformation
Anmälan via e-post: fokus@framtidsstudier.se,
tel: 08- 402 12 44 eller fax 08-24 50 14.

Institutet för Framtidsstudier
Box 591
Drottninggatan 33, 4 tr
101 31 Stockholm
Tel: 08- 402 12 00

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera