27 januari 2006

Ny informationsdirektör utsedd

Chalmers nya informationsdirektör heter Petra Ljung och har ett förflutet både från den akademiska världen och näringslivet. Hon lämnar en tjänst som informationschef på Nordic Management of Clinical Trials, NMCT, och börjar som informationsdirektör på Chalmers den 8 maj 2006.

NMCT arbetar med läkemedelsstudier med särskild fokus på patientrekrytering. Det är ett privatägt företag med ursprung från Göteborgs universitet. Uppdragsgivare är läkemedelsföretag från hela världen. Verksamheten startade 1999 och har idag dotterbolag etablerade i USA och Polen.

Som informationschef på NMCT ansvarar Petra Ljung för bolagets PR- och kommunikationsverksamhet. Hon deltar också i planering och genomförande av läkemedelsstudier. Petra har genom företagets internationella uppdragsgivare skapat många internationella kontakter. Hon ingår även i ledningen.

– Jag ser verkligen fram emot att arbeta på Chalmers, som har ett positivt och välkänt varumärke, säger den nya informationsdirektören. Särskilt spännande är det med bredden med allt från grundutbildning till högklassig forskning. Jag ser det också som positivt med den tydliga förankringen i näringslivet och övriga samhället.

– Informationsarbetet spelar en allt viktigare roll för universitet och högskolor och jag är mycket glad att vi nu kan knyta ännu en mycket kompetent medarbetare till oss inom detta område. Petra Ljung har en bred och samtidigt djup kunskap i området med erfarenhet både från akademin och näringslivet och jag och övriga i rektorsgruppen ser fram emot ett givande samarbete, säger rektor Jan-Eric Sundgren.

Tidigare anställningar
Petra Ljung var anställd som informationschef vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet under åren 1995-2002. Där ingick hon i fakultetskansliets ledning och jobbade mycket med att göra akademins forskning och verksamhet känd bland annat genom olika arrangemang och med tidskriften Corpus som hon startade och också var chefredaktör för.

Hon har också haft ett förflutet som informatör inom GFS Studentservice under åren 1989 – 1995. Där ansvarade hon bland annat för ett antal projekt och arrangemang som t ex “Göteborg som studentstad” och Valborgsfirandet i Trädgårdsföreningen.

Petra Ljung är 42 år, gift och har en 5-årig son.

Ladda hem bilder på Petra Ljung:
http://chalmersnyheter.chalmers.se/bildermedia/bildspel.jsp?version=30057&category=212
Fotograf: Jan-Olof Yxell, Chalmers

Kontaktinformation
Ytterligare information: Petra Ljung, informationschef NMCT tel 031 – 761 65 09, 0708 291 009.
Björn O Eriksson, adm. direktör, Chalmers, 031 – 772 48 49

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera