Tema

Mistra vann pris för kapitalförvaltning

Mistra (Stiftelsen för miljöstrategisk forskning) blev vinnare när den internationella tidskriften Global Money Management i torsdags (19 januari) delade ut “2006 Pension Fund Awards for Excellence”.

Mistra var en av tre nominerade organisationer i kategorin ”Non-profit fund of the year award”. Det är Mistras strategi för och genomförande av kapitalförvaltning för hållbar utveckling, social responsible investment (SRI), som har imponerat på redaktionen och läsarna. Dessa utser vinnare i olika kategorier. I motivationen till utmärkelsen sägs bland annat att Mistra genom att investera tvåtredjedelar av kapitalet enligt kriterier för hållbar utveckling bokstavligen har ”put its money where its mouth is”.

– Åtta av Mistras tio förvaltare har idag uppdrag att förvalta enligt någon form av hållbarhetskriterier. Det innebär att vi har gått från ord till handling. Det är självklart roligt att det uppmärksammas, säger Eva Thörnelöf ansvarig för Mistras kapitalförvaltning.

Mistra startade 1994 med ett kapital på 2,5 miljarder från de tidigare löntagarfonderna och har till dags dato investerat 2 miljarder i ett trettiotal forskningsprogram. Kapitalet uppgår i dag till 3,6 miljarder. Ett forskningsprogram om kapitalförvaltning för hållbar utveckling har nyligen startats.

Länk till Global Money Management: www.globalmoneymanagement.com

För pressbilder på Eva Thörnelöf och Måns Lönnroth, gå till www.mistra.org och klicka på pressrum

Kontaktinformation
För mer information om utmärkelsen, kontakta:
Måns Lönnroth, VD, Mistra, 070-5920101
Eva Thörnelöf, kanslichef, Mistra, 08-791 10 26, 0707-323006
Märtha Josefsson, ordförande i kapitalförvaltningskommittén, 0708-342946
Anna-Karin Engvall, kommunikationsansvarig, 08-791 10 27, 0707-32 30 07

Mistra vann pris för kapitalförvaltning

 lästid ~ 1 min