Artikel från Stockholms universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

8 december 2005

Fortfarande svårast komma in på psykologlinjen

13 762 eller drygt 71 procent av de sökande kommer i nästa vecka att få hem ett besked om att de är antagna till en eller flera utbildningar vid Stockholms universitet vårterminen 2006. Jämfört med vårterminen 2005 är antalet antagna färre men den procentuella andelen som får plats större, 2005 antogs 66 procent av de sökande.

Liksom tidigare år är det svårast att komma in på psykologlinjen. Det krävs toppbetyg i samtliga urvalsgrupper, men inte ens då är man garanterad plats. Andra välsökta utbildningar är exempelvis grundkursen i journalistik, socionomlinjen och en ny kurs om Afrikas historia.

Antagningsbeskedet från första urvalet är gemensamt för de flesta universitet och högskolor i landet och skickas ut under vecka 50. De sökande som antagits eller står som reserver måste senast den 28 december meddela om de vill behålla sin plats.

Information om var det finns lediga platser på universitet och högskolor i landet anges på www.studieplatser.nu.

Kontaktinformation
För antagningsstatistik eller frågor, kontakta Mattias Wickberg, Studentbyrån/Antagningen, tfn 08-16 3440, e-post mattias.wickberg@sb.su.se.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera