Artikel från Handelshögskolan i Stockholm

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

6 december 2005

Handelsstudenter får jobb fortare

67 procent av Handelshögskolans studenter har ett arbete redan på examensdagen. Tre månader efter examen ökar siffran till 86 procent. Det är en tydlig förbättring från förra året.

I dagarna presenteras årets “Placement Report” från Handelshögskolan i Stockholm (HHS). Den kartlägger etableringen på arbetsmarknaden bland de studenter som tog ut sin civilekonomexamen 2004. Årets undersökning visar att det gick snabbare för de examinerade att få jobb än vid förra årets mätning.

− En av orsakerna är den förbättrade konjunkturen. Fler företag är intresserade av att rekrytera och besöker därför Handelshögskolan för att presentera sig för studenterna, säger Cecilia Frietsch som är ansvarig för Career Center vid HHS.

Hela 20 procent av de examinerade uppger att de fick sitt första jobb genom en företagspresentation. Handelshögskolan ger också mycket stöd till studenterna inför jobbsökandet.

− Vi satsar mycket på att stötta studenterna, säger Cecilia Frietsch. Bland annat har vi startat ett särskilt program där studenterna får hjälp med att hitta sin profil och att framhäva sina personliga kvaliteter. De får också träna intervjuteknik och inför en specifik anställningsintervju kan man få personlig träning av en coach. Det här är oerhört uppskattat av studenterna, fortsätter hon.

Läs hela Placement Report 2005 via länken nedan.

Kontaktinformation
För ytterligare information, kontakta gärna:

Lars Bergman, rektor, professor
Tel. 08-736 9012
E-post: Lars.Bergman@hhs.se

Karl-Olof Hammarkvist, grundutbildningschef, adj. Professor
Tel. 08-736 9543
E-post: Karl-Olof.Hammarkvist@hhs.se

Cecilia Frietsch, Career Center-ansvarig, HHS
Tel. 08-736 9328
E-post: Cecilia.Frietsch@hhs.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera