Artikel från Formas

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

23 november 2005

409 miljoner kronor till forskning för hållbar utveckling

Idag beslutade Formas styrelse att fördela 409 miljoner kronor till forskning för hållbar utveckling. 317 miljoner går till 200 projekt från den ordinarie majutlysningen då 1300 ansökningar inkom. Dessutom går sju miljoner till post doktorsstipendier, tio till forskning inom marin miljö, 59 till ämnesövergripande forskning, 14 till byggforskningsprojekt i samarbete med byggbranschen samt två miljoner till NKJ, Nordiskt Kontaktorgan för Jordbruksforskning.

– Mitt i glädjen över att kunna finansiera många vetenskapligt excellenta ansökningar är det sorgligt att beviljningsfrekvensen är fortsättningsvis låg då endast cirka 16 procent kunde få forskningsmedel. Det innebär att det är ett stort antal forskningsansökningar av mycket hög kvalitet som medlen inte räcker till. Glädjande är dock att antalet kvinnliga sökanden som beviljats medel stadigt ökar, säger Lisa Sennerby Forsse, Formas huvudsekreterare.

Listor på de projekt som beviljas medel finns på www.formas.se

Kontaktinformation
Bengt H Olsson, biträdande programchef, 08-775 40 23, bengt.olsson@formas.se

Emilie von Essen, presschef, 08-775 40 38, emilie.von.essen@formas.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera