Artikel från Vetenskapsrådet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

4 oktober 2005

Pressinbjudan till mötesplats “Små barns värdegrund” – mån 17- tis 18 oktober

(Pressmeddelande från Lär för livet/Läsrörelsen och Vetenskapsrådet)Hur arbeta med värdegrund och mänskliga rättigheter bland små barn? Hur skapas en miljö i förskolan och skolan som inspirerar till respekt och intresse för mångfald? I ett samarbete mellan Lär för livet/Läsrörelsen och Vetenskapsrådet skapas två mötesplatser kring ämnet – en konferens för pedagoger och ett seminarium för forskare måndag den 17 och tisdag den 18 oktober.

Nedan axplock ur medverkanden och ämnen under de två dagarna. Media är välkomna att delta!

UR PROGRAMMET
Bland de medverkande finns
Magne Raundalen, barnpsykolog och tidigare ordförande för norska UNICEF, Jenny Chen, förskollärare vid Stella Nova som talar om olikheter som tillgång i den mångkulturella förskolan, Lizha Haglund, doktorand vid Stockholms universitet som ger handfasta tips om hur man väcker barns intresse för filosofiska frågor, Lars H Gustafsson, barnläkare, med tankar om värden, värderingar och värdighet Solveig Hägglund, professor vid Karlstads universitet, om hur barn skapar gemensamma värdegrunder, Gun-Marie Frånberg, universitetslektor, Umeå universitet, om värdegrunden i den nya lärarutbildningen, Ulf P Lundgren, professor Uppsala universitet, om värdegrunden i läroplanen, Göran Hermerén, professor vid Lunds universitet om värde- och etikfrågor

HELA PROGRAMMET
www.vr.se/forskning/konferenser/sida.jsp?resourceId=-148 eller www.lasforelsen.se.

Kontaktinformation
KONTAKTPERSONER
Elisabet Reslegård, kampanjledare Lär för livet/Läsrörelsen: 070-625 81 74, elisabet.reslegard@lasrorelsen.se
Sofia Wallstén, informatör Vetenskapsrådet: 08-546 44 319, sofia.wallsten@vr.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera