Artikel från Karlstads universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

21 september 2005

Världsberömd statsvetare till Karlstad

Robert Dahl från Yale University i USA är en av världens främsta demokratiforskare. På fredag den 23 september besöker han Karlstads universitet.

Professor Robert Dahl har skrivit drygt 20 böcker och över hundra artiklar om demokrati i teori och praktik. Han började undervisa på Yale redan 1946 och har under årens lopp tagit emot en rad hedersutnämnanden, däribland John Skytte Prize, det enda internationella priset inom statsvetenskapen.

Robert Dahls besök i Sverige och Karlstad hänger samman med hundraårsfirandet av den fredliga unionsupplösningen mellan Sverige och Norge. Han kommer bland annat att tala om demokratisering i en globaliserad värld. Föreläsningen riktar sig till studenter och anställda, men även andra intresserade hälsas välkomna.

Tid: fredagen den 23 september klockan 13.30-15.00
Plats: Undénsalen 11C 413, Karlstads universitet

Kontaktinformation
För mer information, kontakta Susan Marton, avdelningen för statsvetenskap, tfn 054-700 16 78 eller 0703-98 07 34, e-post susan.marton@kau.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera