Artikel från Handelshögskolan i Stockholm

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

20 september 2005

Handelshögskolan vill stimulera till samarbeten med Ryssland

På fredag den 23 september anordnas SSE Russia Day vid Handelshögskolan i Stockholm (HHS). Det är systerskolan SSE Russia som står värd för evenemanget som syftar till att visa upp verksamheten i Ryssland och att stimulera till nya samarbeten över gränserna.

− Ryssland är det enda landet i Europa där efterfrågan på utbildning i företagsledning ökar ordentligt. Både ryska och internationella företag har behov av att vidareutbilda ledningspersonal och experter som jobbar i eller med Ryssland. SSE Russia var först bland de internationella högskolorna att erbjuda sådan utbildning på plats. Vi har redan utbildat åtskilliga i ledande positioner i det ryska näringslivet, säger Jan Eklöf, Dean för SSE Russia.

SSE Russia Day genomförs nu för första gången för att fördjupa kontakterna mellan Handelshögskolans ordinarie fakultet och personalen i den ryska skolan. Även studenter och svenska företag har bjudits in för att medverka. Förhoppningen är att nya samarbeten ska ta fart som ett resultat av dagen.

− Nu ökar utbudet radikalt med så gott som varje europeisk och amerikansk toppskola på väg in, men Handelshögskolan har möjlighet att förbli marknadsledande. Genom att stärka länken med hemmafakultet, nordiskt näringsliv och studenter ska vi göra allt för att försvara vår position. Detta är definitivt till fördel för såväl näringslivet som det svenska samhället i stort, fortsätter Jan Eklöf.

Evenemanget börjar med en presentation i Handelshögskolans aula, Sveavägen 65, kl. 12.00. Rektor Lars Bergman inleder och flera personer ur fakulteten vid SSE Russia kommer att finnas tillgänglig för diskussioner.

Journalister är välkomna att närvara vid denna lunchaktivitet som beräknas pågå under ca en timma (inklusive buffélunch). Det blir då tillfälle att också tala med och ställa frågor till den svensk-ryska ledningen för skolan.

Kontaktinformation
För mer information, kontakta gärna:

Jan Eklöf, Dean SSE Russia
Tel. 08-736 9234
E-post: jan.eklof@hhs.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera