Artikel från Stockholms universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

16 september 2005

Pressinbjudan till Forskardagarna 6-8 oktober 2005: Kom och träffa en ny doktor

Lyssna till och tala med 60 forskare från Stockholms universitet. Den 6, 7 och 8 oktober arrangeras för sjunde året i rad Forskardagarna där nyblivna doktorer inom humaniora, samhällsvetenskap, naturvetenskap och juridik själva berättar om sin forskning. Forskardagarna avslutas med en paneldebatt om mat och etik.

Samtliga forskare som deltar i Forskardagarna har disputerat och fått sin avhandling godkänd vid Stockholms universitet under år 2004 eller 2005.

– Intresset för Forskardagarna har ökat, både från forskarna och från allmänheten. Från början var arrangemanget en dag och nu är det tre dagar. Att berätta om vad som händer vid universitetet är en del av den så kallade Tredje uppgiften och vi tycker att det här är ett väldigt bra sätt att göra det på, säger projektledare Linda Hedblad.

Lördagen den 8 oktober kl 12.00-13.30 i Aula Magna hålls en paneldebatt om mat och etik. Frågor som diskuteras är bland annat om det går att förena en etiskt försvarbar livsmedelsproduktion med konkurrenskraftiga priser, om det är plånboken eller moralen som avgör vad som hamnar i varukorgen och om etik och ekologi är gångbara begrepp i marknadskommunikationen. Moderator är Jan-Olov Johansson, vetenskapsjournalist från bland annat Vetenskapsradion.

Medverkande i paneldebatten:
Pär Bygdeson, chef kvalitet, hälsa och miljö, Axfood.
Lisa Deutsch, nydisputerad forskare, Centrum för tvärvetenskaplig miljöforskning, Stockholms universitet.
Mikael Robertsson, miljöchef, Coop Sverige.
Bertil Törestad, universitetslektor, Psykologiska institutionen, Stockholms universitet.
Louise Ungerth, chef för konsumentfrågor, Konsumentföreningen Stockholm.
Richard Wahlund, professor i företagsekonomi, Institutionen för tillämpad kommunikationsvetenskap – GI/IHR, Stockholms universitet.

Kontaktinformation
För ytterligare information eller kontakt med forskare:
Maria Erlandsson, pressekreterare, tfn 08-16 39 53 mobil 070-230 88 91
E-post: maria.erlandsson@eks.su.se
Linda Hedblad, projektledare, tfn 08-16 22 95 mobil 070-665 65 36, e-post linda.hedblad@eks.su.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera