Tema

Världens Eko – en antologi om miljö- och utvecklingsfrågor

Global uppvärmning, svält och vattenbrist. Hur står det egentligen till med vår planet? I antologin Världens eko presenterar framstående och internationellt etablerade forskare och samhällsdebattörer sin syn på läget i världen och möjligheterna inför framtiden.

Dagens samhällsdebatt präglas av både över- och underdrifter om miljö, en polariserad bild av utveckling och fragmenterade världsbilder. Antologin Världens Eko vill ge annan bild. Vad kan vi göra åt problemen?

Medverkar i Världens Eko gör: Christian Azar, Tove Lifvendahl, Malin Falkenmark, Carl Folke, Ulrich Nitsch, Annika Dahlberg, Hans Rosling, Paulina Rytkönen, Ilda Lourenço-Lindell, Susanne Sweet, Jonas Ebbesson, Dennis Pamlin och Bengt Nerman.

Boken bygger på en populär studentdriven kurs vid Stockholms universitet.

Världens Eko – en antologi om miljö- och utvecklingsfrågor
Red. Suzanne Påhlman
207 sidor ca-pris 50 kr

Kontaktinformation
Stefan Lindström, projektassistent,
Centrum för tvärvetenskaplig miljöforskning (CTM)
tfn 08-16 49 27 e-post stefan@ctm.su.se

Boken kan beställas via Arenagruppens webbplats:

Världens Eko – en antologi om miljö- och utvecklingsfrågor

 lästid ~ 1 min