Artikel från Handelshögskolan i Stockholm

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

4 juli 2005

Internationell elitutbildning för handelshögskolelärare

Mitt under den pågående internationella debatten om MBA-utbildningar befinner sig ett 40-tal lärare från olika handelshögskolor runt om i världen i Stockholm. De är här för att under nio dagar i juli avsluta den ett år långa elitutbildningen The International Teachers Programme (ITP).

Det är Handelshögskolan i Stockholm (HHS) som är värd och arrangör för den internationella utbildningen för lärare från olika handelshögskolor. Deltagarna kommer från 20 nationer och ett 30-tal handelshögskolor. Flera av deltagarna och fakulteten kommer från världens ledande handelshögskolor, till exempel HEC Paris, IMD, INSEAD, London Business School, Stern New York University med flera.

ITP syftar till att vidareutbilda och stärka lärare både i själva lärarrollen och i programansvarigrollen. Utbildningen har pågått sedan september 2004 och avslutas nu i juli med en andra vistelse i Stockholm.

− Många deltagare kommer från skolor som är konkurrenter på den tuffa MBA-marknaden, men de är här för att förkovra sig och gör så under öppna och hjärtliga former, säger Kristina Nilsson som är en av de ansvariga för utbildningen.

Det är tio europeiska och amerikanska handelshögskolor som tillsammans driver ITP. Handelshögskolan i Stockholm har arrangerat programmet under två år och nästa år flyttar programmet till IMD, Lausanne. Sedan ITP startades för mer än 30 år sedan har cirka 1 500 personer deltagit. Ett antal av dessa träffas i Stockholm i mitten av juli för en alumnikonferens där Peter Lorange, rektor på IMD, kommer att vara huvudtalare.

Kontaktinformation
För ytterligare information kontakta gärna någon av programansvariga:

Dr. Magnus Bild, Handelshögskolan i Stockholm, magnus@bildrunsten.se, 070-866 26 18
Dr. Pär Mårtensson, Handelshögskolan i Stockholm, par.martensson@hhs.se, 070-513 11 63
Dr. Kristina Nilsson, Handelshögskolan i Stockholm, kristina.nilsson@hhs.se, 070-519 20 05
Wanja Ekberg, Programadministratör, Handelshögskolan i Stockholm, 070-326 78 86

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera