Artikel från Handelshögskolan i Stockholm

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

15 juni 2005

Gala gav 4,5 miljoner till Handelshögskolan

4,5 miljoner blev resultatet av måndagens galakväll som arrangerades för andra året i rad på Berns Salonger till förmån för Handelshögskolans i Stockholm (HHS) grundutbildning. Intäktskällor var bords- och kuvertbiljetter, lotteriet “Lilla Stora Bidraget” samt en auktion som hölls under kvällen med objekt som middagsbjudning med Årets Kock på Rosersbergs Slott, uppvisningsflygning som andrepilot med Breitling Jet Team och älgjakt med familjen Bonnier.

Högsta budet fick objektet där köparen får en privat konsert av Stockholm Sinfonietta och dirigenten Cecilia Rydinger-Ahlin. Detta inbringade 190 000 kr och bjöds av Olof Stenhammar som även köpte en flygtur och vann högvinsten i “Lilla Stora Bidraget” – att som BMW:s gäst tävla i det prestigefyllda veteranbilsrallyt Mille Miglia.

Den största donationen stod entreprenören Gunnar Walstam för som skänkte 1 miljon kr.

− Det är helt fantastiskt av Gunnar att göra en sådan investering i grundutbildningen, säger Tine Frivik, chef för HHS Corporate and Alumni Relations, som arrangerade galan.

Överskottet från galakvällen kommer att placeras i en fond, Hermes Foundations Jubileumsfond. Tack vare generöst donerade vinster och auktionsobjekt samt sponsorer för kvällen i övrigt, kan en mycket stor del av intäkterna gå direkt till Jubileumsfonden. Fonden instiftades förra året och ska byggas upp under fem år för att överlämnas till Handelshögskolan i samband med 100-årsjubiléet 2009.

Ca 230 personer gästade Berns Salonger under galakvällen och bland dem fanns många tidigare studenter, numera kända från näringslivet, samt många andra kända ansikten från näringslivet utan Handelsbakgrund.

− If you think education is expensive, try ignorance. Det citatet visar vad galakvällen handlar om och man kan inte vara annat än jätteglad över resultatet även om jag visste sedan tidigare att vi har ett stort stöd från denna krets, säger Tine Frivik.

Kontaktinformation
För ytterligare information, kontakta gärna:

Tine Frivik, Executive Director Corporate and Alumni Relations
Tel: 070-602 69 20
E-post: tine.frivik@hhs.se

Högupplösta bilder från galakvällen finns att hämta på Handelshögskolan hemsida www.hhs.se under ‘Press’.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera