Artikel från Uppsala universitet
18 maj 2005

Konferens om världens oljetillgångar

Den 23 maj arrangeras en konferens om världens oljetillgångar på Uppsala universitet. Bland talarna märks Matthew Simmons och dr Robert L Hirsch från USA.

Världen har nu förbrukat hälften av den kända globala oljetillgången. Efterfrågan stiger medan oljefälten sinar och upptäckterna av nya oljetillgångar blir allt färre. Kommer tjärsand och andra alternativ att vara hållbara? Kan naturgas vara ett alternativ?

Det är några av de frågor som kommer att diskuteras vid konferensen Hopes and Reality (hopp och verklighet) vid Ångströmlaboratoriet, Uppsala universitet. Konferensen arrangeras av Association for the Study of Peak Oil & Gas, ASPO, i samarbete med Uppsala universitet.

Bland deltagarna finns bland andra Kjell Aleklett, professor i fysik vid Uppsala universitet och ordförande för ASPO. Dessutom ska Matthew Simmons tala. Han leder Simmons & Company International som har investerat i och analyserat oljeindustrin i 35 år. Han var även delaktig i George W Bushs energistrategi under presidentkampanjen år 2000. Matthew Simmons nya bok “Twilight in the Desert: The Coming Saudi Oil Shock and the World Economy” kommer ut den 27 maj 2005.

Deltar i konferensen gör också dr Robert L Hirsch, som nyligen utförde en studie för det amerikanska energidepartementet om metoder för att mildra effekterna av den kommande oljebristen.

Vid konferensen kommer också forskning gjord av Uppsala Hydrocarbon Depletion Study Group att presenteras.

Plats: Siegbahnsalen, Ångströmlaboratoriet, Uppsala
Tid: Måndagen den 23 maj 2005 klockan 13.00
Program: Kan hämtas via www.peakoil.net

Kontaktinformation
Kjell Aleklett, tel: 018-471 58 25, mobil: 0704-25 06 04, e-post. Kjell.aleklett@tsl.uu.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera