Artikel från VTI

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

16 maj 2005

Ny professorstjänst banar väg för VTI

VTI håller på att tillsätta en professur inom väg- och banteknik som kommer att ge stärkt kompetens och marknadsprofil.

Fokus på eftersatt område
– Inom den akademiska världen har väg- och banteknik varit svagt representerat de senaste åren. Bland annat har flera högskolor tagit bort professurer inom området. Därför känns det positivt att VTI i samverkan med KTH har möjlighet att inrätta två nya professurer inom området, säger Marianne Grauers, forskningschef vid enheten Väg- och banteknik på VTI.

Skilda inriktningar
Professuren vid VTI kommer ha särskild betoning vid metoder och tekniker för projektering och konstruktion av tillgängliga, säkra och uthålliga vägar och banor. Professuren vid KTH kommer att ha fokus tekniska studier av byggande, drift och underhåll av tillgängliga, säkra och uthålliga vägar och banor.

– Vi vill stärka vår kompetens och bli mer attraktiva på marknaden, både internationellt och nationellt. Personen som kommer att inneha tjänsten ska självständigt bygga upp och leda forskning samt ha en viss del undervisning inom grund- och forskarutbildningen.

Kontaktinformation
Marianne Grauers, forskningschef VTI, 070-632 18 20

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera