Artikel från Mittuniversitetet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

9 maj 2005

Internationellt intresse för Mittuniversitetets elektronikforskning

Inom kort presenterar professor Hans-Erik Nilsson aktuella resultat inom RFID forskningen vid Mittuniversitetets campus Sundsvall. Det sker vid en internationell konferens i England.

– Det blir intressant att få presentera vår forskning som handlar om utveckling av robusta och billiga lösningar för Radio Frequency IDentification (RFID), säger Hans-Erik Nilsson. Men jag får också ta del av vad som pågår inom den här forskningen runt om i världen.

Presentationen blir en översikt över resultat framtagna inom RFID forskningen vid Fibre Science and Communication Network (FSCN), men också om data på en tryckt så kallad patchantenn för TagMasters RFID system, framtagen vid Mittuniversitetet. Patchantennen gör att RFID taggen kan sättas på elektriskt ledande föremål eller material. Trots att antennen är tryckt och tillverkad i ett lågkostnadssubstrat ger den endast en marginell minskning i läsavstånd jämfört med en mycket dyrare antenn tillverkad i koppar på ett mikrovågssubstrat.

De övriga inbjudna talarna kommer från ledande forskningsmiljöer inom RFID området med bland annat representanter för University of California.

RFID gruppen har också inbjudits att hålla föredrag på konferensen Enterprice Server Summit 2005 i Stockholm på temat “RFID – Radio Frequency Identification – den intelligenta steckkoden”. Gruppens forskning handlar om att utveckla robusta och billiga lösningar för Radio Frequency IDentification (RFID). RFID-antenner tryckta med elektriskt ledande bläck utgör tillsammans med kombinationen RFID och sensorer en nyckelfaktor i forskningen.

Kontaktinformation
Frågor kan ställas till:
Hans-Erik Nilsson, telefon 060-14 87 39 eller 070-232 3808, e-post Hans-Erik.Nilsson@miun.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera