Artikel från Formas
20 april 2005

OS-vinnare lagar mat och berättarEn insekt gör ingen köttbit!

Hur många insekter krävs det för att göra en rotselleri? OS-vinnaren Peter Skogström från Kocklandslaget lagar mat och pratar om matens ursprung. Kom och se, lyssna och smaka på minimannautställningen! Minimanna arrangeras i Nordstan och finansieras av Forskningsrådet Formas. Den är en del av Mannautställningen som finns hos Trädgårdsföreningen i Göteborg.

Minimanna:
Datum: 2005-04-26
Tid: 16:00 – 16:20 samt 17:00-17:20
Plats: Nordstan, vid Åhléns, bakom Turistbyrån

Medverkande: OS-kocken Peter Skogström, representanter från Mannautställningen och Forskningsrådet Formas finns på plats.

Manna:
Kan vi äta oss till en hållbar utveckling? Denna och många andra frågor berörs i den stora utställningen
“Manna – en annorlunda utställning om mat, miljö och vårt dolda beroende av naturen”. Utställningen fokuserar på samtida och “urban” mat som hamburgare och sushi. Målet är att visa det som inte syns för storstadsmänniskan som oftast bara möter maten som en vakuumförpackad vara i butikshyllan eller kanske som en svåruttalad exotisk rätt på menyn.

Utställningen är skapad av Centrum för tvärvetenskaplig miljöforskning (CTM) och Naturens hus på Stockholms universitet samt föreningen Albaeco, med stöd av Forskningsrådet Formas och Västra Götalandsregionen, i samarbete med Göteborgs Stad.

Kontaktinformation
För mer information om Mannautställningen i Trädgårdsföreningen:

www.mannautstallningen.nu

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera