Artikel från Karolinska Institutet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

23 mars 2005

KI-doktorand blev årets Anders Wall-stipendiat

Amanda Jabin Gustafsson, doktorand på Karolinska Institutet, har utsetts till årets Anders Wall-stipendiat inom området Unga Forskare. Stipendiesumman på 75 000 kr delades ut av Anders Wall vid en ceremoni på Kungliga Musikaliska Akademien den 10e mars.

Anders Walls Stiftelser har i många år samarbetat med Förbundet Unga Forskare som har en rikstäckande verksamhet. Syftet med stipendiet är att stödja ambitiösa och kreativa ungdomar som gjort framstående forskningsinsatser inom det naturvetenskapliga och medicinska området.

Amanda Jabin Gustafsson är doktorand vid institutionen Södersjukhuset och hennes forskning handlar om bakomliggande molekylära mekanismer vid diabetes.

För mer information kontakta: Md. Shahidul Islam, institutionen på Södersjukhuset, Karolinska Institutet, telefon 08-616 39 50, mobil 070-259 34 46, e-post: shaisl@ki.se

Kontaktinformation
Karolinska Institutet är ett av Europas största och mest ansedda medicinska universitet. Genom utbildning, forskning och information bidrar Karolinska Institutet till att förbättra människors hälsa. Det är också Karolinska Institutet som årligen utser pristagaren av Nobelpriset i fysiologi eller medicin. För mer information besök hemsidan www.ki.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera