Artikel från Lunds universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

19 november 2004

Designa din framtid

Detta är temat för årets “Certec informerar” den 25 november. Under en eftermiddag presenterar Certec, avdelningen för rehabiliteringsteknik, stora delar av sin mångskiftande verksamhet. I utställningen finns också många av Region Skånes verksamheter representerade.

Vad det handlar om är att vi kan alla hoppas få ett långt och rikt liv men ingen vet om vi kommer att drabbas av funktionsnedsättningar. Risken ökar i alla fall med stigande ålder. Vad tekniken i så fall kan hjälpa till med är temat för dagen.
I två olika seminariepass hålls 21 föredrag som presenterar nästan lika många verksamheter. Bland annat talar professor Bodil Jönsson om “Stress som ett funktionshinder” och “Som man frågar får man svar”.
Vad det närmare handlar om berättar hon även vid en presskonferens kl 11-12 i sitt rum på IKDC, Ingvar Kamprad designcentrum, Sölvegatan 26, plan 5 (längst ut i flygeln mot Kemicentrum).


Det kompletta programmet för dagen hittar ni på www.certec.lth.se/infodag/
Representanter för media är hjärtligt välkomna även till eftermiddagens många föreläsningar och demonstrationer.

Kontaktinformation
Anmäl er gärna till Lena Leveen om ni tänker komma, tel: 046-222 46 95,
epost: lena.leveen@certec.lth.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera