Artikel från Vetenskapsrådet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

8 november 2004

Pressinbjudan Ny Nat-Tek-forskning presenteras

Ät lunch med toppforskare och hör hur årets bidrag fördelasI slutet av den här veckan är det klart vilka forskare som får pengar i årets stora utdelning inom natur- och teknikområdet från Vetenskapsrådet. Över en fredagslunch berättar den nya huvudsekreteraren sedan några månader, Arne Johansson, om resultaten och kommenterar trender.

Två forskare deltar och presenterar sina projekt:
* den unga forskarauktoriteten som manövrerar på nanonivå med magneter gjorda av biomaterial. Hon arbetar bland annat med att utveckla stationära minnen för en ny generation så att hårddiskkraschar blir ett minne blott.
* matematikforskaren som under gymnasietiden vann Skolornas matematiktävling, Skolornas Fysiktävling och Skolornas kemitävling. Nu forskar han om matematiska modeller för tomografi vilket har stor betydelse inom cell- och molekylärbiologin.

Arne Johansson presenterar alldeles färsk statistik från årets ansökningsomgång och svarar på frågor som “Ökar eller minskar andelen kvinnliga forskare?”, “Hur ser fördelningen per universitet ut?” och “Vilka är de högst rankade projekten?”. Arne Johansson ger också som ny huvudsekreterare sin syn på framtida utveckling och utmaningar inom området.

Tid: 12.00- cirka 12.45. Lunchbuffén står uppdukad från 11.30.
Plats: Vetenskapsrådet, Regeringsgatan 56, Stockholm. Rum Linné.

Anmälan
Anmälan görs senast den 11 november för att lunchbeställning ska kunna beräknas.

Kontaktinformation
Kontaktperson
Eva Högström, informationsansvarig naturvetenskap och teknikvetenskap Eva.Hogström@vr.se, 08-546 44 345

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera