Artikel från Vetenskapsrådet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

21 september 2004

Populärare vetenskap på Bok&Bibliotek 2004Kunskap till torgs – unika bilder och rymden på söndag

Konsten att läsa kroppar, exklusiva galaxbilder, en hel söndag om rymden, direktsändning av radioprogrammet Alltinget och en fysikalisk partikelcirkus med artister från Cirkör Event – allt ryms på Forskartorget!

Pressmeddelande från Lär för livet/Läsrörelsen, UR, Vetenskapsrådet


Forskartorget är en mötesplats för alla frågvisa mässbesökare. På scenen bjuds ett fullmatat, mycket varierat program varje dag och en rad utställare. Diskussioner, debatter, författar- och forskarframträdanden, vetenskapsteater, film- och bokpresentationer! Allt gratis för mässbesökare.

I programmet märks kanske särskilt i år satsningen på bilder och rymden. Den legendariske fotografen Lennart Nilsson finns på plats m a a boken Images in Sciences. På besök också den australiensiska professorn David Malin som utvecklat unika tekniker för att kunna ta högupplösta färgbilder av galaxer tusentals ljusår bort. Under söndagens rymdeftermiddag finns även vår svenske astronaut Christer Fuglesang uppkopplad per telefon och den blivande rymdingenjören Ella Carlsson som upplevt en simulerad Marsvistelse.

Hela programmet: www.vr.se/aktuellt/index.asp?id=620&dok_id=6580

Plats:
FORSKARTORGET, monternr B03:72
I anslutning till Forskartorget finns bokhandeln AdLibris med populärvetenskaplig litteratur.

Kontaktinformation
Kontaktpersoner:
Mona Holmfors, projektledare, 0705-833 811
Kajsa Eriksson, presschef Vetenskapsrådet, 08-546 44 216, 0733-66 62 16

Tillsammans med Bok & Bibliotek står Vetenskapsrådet, UR, Lär för livet/Läsrörelsen i samarbete med lärosäten, akademier, stiftelser, museer, myndigheter, organisationer, bokförlag med flera för det populärvetenskapliga temat på Bok&bibliotek 2004.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera