Artikel från Forte

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

20 september 2004

FAS på Bok- och bibliotekFöreläsningar om mild glömska och trötthet

‘Mild glömska – en fråga om stress eller begynnande demens?’ och är ‘Trötthet- en folksjukdom?’ är temat på två föreläsningar som äger rum på Forskartorget.

Mild glömska – en fråga om stress eller begynnande demens? Journalisten Sara Bergqvist Månsson talar med Anders Wallin, professor i geriatrisk neuropsykiatri vid Sahlgrenska Akademin och överläkare på minnesmottagningen i Mölndal, om tidiga minnesproblem. Är mild glömska den nya folksjukdomen? Måste mild glömska vara en fråga om begynnande demens?
Plats: Forskartorget, monter B03:72
Dag & tid: Torsdagen den 23 september kl. 13.00-13.20


Professor Torbjörn Åkerstedt talar om Trötthet- en folksjukdom? tillsammans med FAS programchef Kenneth Abrahamsson. Samtalet kommer att handla om olika former av trötthet, skillnader mellan ungdomar och äldre och vad individ och samhälle kan göra för att minska den onaturliga tröttheten.
Torbjörn Åkerstedt är chef för enheten för arbetsmiljö och hälsa vid Institutet för psykosocial miljömedicin (IPM) i Stockholm.
Plats: Forskartorget, monter B03:72
Dag & tid: Söndagen den 26 september kl. 11.30-11.50

Välkommen!

Kontaktinformation
Bodil Gustavsson, pressansvarig, tel. 08-775 40 96, bg@fas.forskning.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera