Artikel från Karolinska Institutet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

17 september 2004

PRESSINBJUDAN – Vem tog årets bästa vetenskapliga bild?

Fotografen som får årets Lennart Nilsson Award kommer att presenteras på fredag den 24 september på Bokmässan i Göteborg.

Lennart Nilsson Award – ett pris till någon som har utmärkt sig på ett speciellt sätt inom fotografins område. Någon som lyckas synliggöra det osynliga. Någon som bryter ny mark.

Årets vinnare kommer att presenteras på fredag den 24 september kl. 18.30-19.00 i samband med seminariet IMAGES IN SCIENCE på Bokmässan. Priset kommer sedan att delas ut den 4 november vid Karolinska Institutets hösthögtid i Berwaldhallen.

Material för medierna kommer att finnas tillgängligt som högupplösta pdf-filer, fotografier på pristagaren, CV, motivation till priset mm. För den som inte kan närvara kommer pressmaterialet att finnas på Karolinska Institutets hemsida: www.ki.se

Kom och fira tillsammans med Lennart Nilsson. Vi serverar vin och tilltugg.

Tidigare pristagare är bland andra:
David Malin från Australien och Ottawa/Meckes från Tyskland
David Malin kommer också att medverka på söndagens stora rymdseminarium (13.00-14.30).

För vidare information kontakta:
Lennart Möller, professor vid Karolinska Institutet och ledamot i styrelsen för Lennart Nilsson Award, mob 070-554 09 24 eller Staffan Larsson, ansvarig för Medicinsk bild, mob 070-484 00 91.

###########

Seminarium IMAGES IN SCIENCE – Vetenskapliga bilder
Fredag 24 september kl. 17.00-18.30 på Bokmässan i Göteborg

David Malin från Australien, paret Ottawa/Meckes från Tyskland och Micheal Peres (USA) kommer att tillsammans med Mästerfotografen Lennart Nilsson (Karolinska Institutet) att visa bilder som representerar fotografins yttersta gränser. Från mikroskop till teleskop. Från cellens innersta delar till universums yttersta gräns. Staffan Larsson har producerat filmsekvenser som visas och detta bildspäckade seminarium leds av professor Lennart Möller från Karolinska Institutet.

Seminariets presentatörer är några av dem som har bidragit till boken “Images in Science” (red. L. Möller) utgiven av Karolinska University Press.

###########

Andra visningar av spännande vetenskapliga bilder på Bokmässan i Göteborg, Forskartorget

Torsdag 23 september kl. 14.
# Lennart Möller visar bilder från boken Images in Science, från mikroskop till teleskop, på Forskartorget

Fredag 24 september kl. 13.
# Ottawa/Meckes visar exempel på sina fantastiska bilder från växt- och djurriket på Forskartorget

Lördag 25 september kl. 16.30.
# David Malin tar oss med till universums yttersta gräns på Forskartorget,

Images in Science finns intill Forskartorget i montern där Karolinska University Press visar några av sina produkter. Boken kan signeras i samband med dragningar på Forskartorget.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera