Artikel från Stockholms universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

14 september 2004

Möt en världsledande forskare inom kustmiljöproblem

En av årets hedersdoktorer vid Stockholms universitet är dr. Jurgenne Honculada Primavera från South East Asian Fisheries Development Center, Filippinerna. I samband med att hon är här för att promoveras den 24 september i Blå hallen i Stadshuset håller hon en öppen föreläsning under rubrikenEcological and socio-economic impacts of shrimp farming – are there sustainable alternatives?

Tid: onsdag den 22 september kl. 13.30 – 14.30
Plats: G-salen, Arrheniuslaboratorierna, Frescati

Dr Jurgenne Primavera är världsledande vad gäller tropiska kustmiljöproblem, särskilt mangroveskogarnas ekologi och de hot dessa utsätts för genom etablering av bl.a. räkodlingar. Hon har i samarbete med forskare från Stockholms universitet visat att mangroven är ett nyckelområde för rekrytering och uppväxt av fisk och räkyngel och att konventionella räkodlingar skapar negativa ekonomiska och sociala konsekvenser som hämmar en långsiktigt hållbar utveckling. De senaste åren har hon på ett konstruktivt sätt forskat om utveckling av alternativa integrerade odlingar av räkor, fisk, krabbor och mangrove.


Torsdagen den 23 september kl. 13.00-14.00 håller Primavera dessutom ett forskningsseminarium om Philippine mangroves – prospects for rehabilitation and sustainable management.
på Botaniska institutionen, Lilla Frescativägen 5, rum 540.

Närmare upplysningar lämnas av professor Nils Kautsky, tfn16 42 51, e-post nils@ecology.su.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera