Artikel från Lunds universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

27 augusti 2004

Vad händer under ytan?

Det åttonde forskarmötet om "Physical Processes in Natural Waters" äger rum i Lund den 29/8-1/9.

Forskarmötet är unikt inom sjöforskningen eftersom det är det enda som fokuserar på fysiska processer i sjöar, såsom cirkulation, vattenströmmar och temperaturfördelning. Kunskap om fysiska processer i sjöar är mycket viktig för att kunna förstå förändringar i sjöars vattenkvalitet samt hur förutsättningar för växt och djurliv påverkas i i sjöar.
Speciella teman på forskarmötet i Lund är klimateffekter på sjöar samt eko-hydraulik som relaterar fysiska processer till biologiska och kemiska pro-cesser; dessutom finns separata sessioner om grunda och djupa sjöar, i vilka omblandningsförhållandena är annorlunda varandra. 40 forskare från hela världen deltar i det fyra dagar långa mötet.
Mötet anordnas av Teknisk vatttenresurslära, LTH med Lars Bengsson och Osama Ali Maher som huvudansvariga. Lundaforskarna bidrar med föredrag om istäckta sjöar, omblandning i Baíkalsjön, resuspension i grunda sjöar och samspel vegetation, ströming och grumlighet.
Ett 40-tal forskare från flera olika länder deltar. Mötet är förlagt till Grand hotell med start söndag kl 9. Alla föreläsningar hålls på engelska.

Kontaktinformation
Program (i PDF-form) kan rekvireras via Mats.Nygren@ kansli.lth.se (tel: 046-222 70 86).

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera