Artikel från Vetenskapsrådet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

27 augusti 2004

Ny chans se lärandeserien “Tankens revolution”

Hur har lärandet sett ut genom historien? Hur lär vi oss idag, och vad lär vi oss egentligen? Hur ser forskarna på framtidens lärande?

Det är några av de frågor som ställs i programmen “Tankens revolution – en serie om lärande” som repriseras fr o m 29 augusti kl. 17.30 och sedan ytterligare tre söndagar i rad i SVT1/UR.

Serien innehåller reportage om olika lärandesituationer. Här berättas bland annat om skolor med särskild pedagogik, lärande i yrkeslivet och olika individuella erfarenheter av lärande. Reportagen varvas med forskare som berättar om olika aspekter av lärande och forskning om lärande.

Producenter av serien är Agaton Film och Television. Programmen har stötts av Vetenskapsrådets utbildningsvetenskapliga kommitté och KK-stiftelsen i syfte att stimulera till diskussion kring forskning om lärande.

Kontaktinformation
Kontaktperson Vetenskapsrådet
Birgitta Mattson, forskningssekreterare och informationsansvarig utbildningsvetenskap 08-546 44 211, Birgitta.Mattsson@vr.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera