Artikel från Handelshögskolan i Stockholm

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

26 augusti 2004

Fler kvinnor på ledande poster – från ord till handling

Handelshögskolan i Stockholm Executive Education AB anordnar unikt program för att få företag att utnyttja resurspoolen optimalt och därmed öka sin lönsamhet.

– Kvinnor vill idag lika mycket som män och de avancerar nu i snabb takt, trots alla hinder. Det medvetna företaget har oerhörda möjligheter att ta tillvara denna vilja hos kvinnor genom att förändra företagskulturen på ett sådant sätt att det blir så enkelt som möjligt för kvinnor att kombinera familj och karriärambitioner. Det handlar sällan om dyra åtgärder utan snarare om att skapa medvetenhet och rutiner för att säkerställa att så sker. Lönsamheten på sådana åtgärder är rimligen mycket stor, tillägger Magnus Henrekson, programansvarig och professor vid Handelshögskolan i Stockholm.

Programmet, som har en praktisk inriktning, bygger på forskningsresultaten i SNS forskningsprojekt som avslutades i våras, vars syfte var att undersöka vägar för att öka antalet kvinnor på lednings- och styrelsenivå i svenska företag.

I programmet medverkar några av frågans främsta experter. Bland dessa finner man Magnus Henrekson, Lars Thunell, Agneta Dreber, Fredrik Hillelson, Jan Moritz, Monica Renstig och Roland Fagerfjäll.

– Det pratas så mycket om problemen, men förändringen går för långsamt. Vi vill belysa att företagen inte kommer att ha råd att slösa med kvalificerade ledarämnen bara för att de råkar vara av “fel” kön, tillägger Judit Weibull, ansvarig för Executive Seminars vid Handelshögskolan i Stockholm Executive Education.

Kontaktinformation
Judit Weibull, ansvarig Executive Seminars vid Handelshögskolan i Stockholm Executive Educaiton
Tel: 08-736 97 71 / 070-824 24 77
E-post: judit.weibull@hhs.se

Magnus Henrekson, professor vid Handelshögskolan i Stockholm
Tel: 08-736 92 02 / 070-222 97 00
E-post: magnus.henrekson@hhs.se

Peter Rovér, Marknads- & Informationschef
Tel: 08-736 97 96 / 070-249 42 24
E-post: peter.rover@hhs.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera