Artikel från Vetenskapsrådet
1 juni 2004

Forskarmöte och seminarium måndag 7 juni 2004Etiska aspekter på nanoteknik

Vad betyder den nya nanotekniken för inverkan på framtida generationers miljö? Vad kommer att hända med den individuella integriteten? (Även försvarsmakter runt om i världen ser möjligheter och intresserar sig för tekniken.) Hur ser de medicinska tillämpningarna och riskhantering ut? Det kommersiella perspektivet?

Detta är några av de saker som kommer att diskuteras under ett seminarium måndag den 7 juni med forskare från såväl Sverige som andra europeiska länder.
När det talas om nanovetenskap idag handlar det ofta om spektakulära tillämpningar – från framtida nya energikällor till smarta material och nanorobotar i kroppen. Men det finns också en rad etiska frågor som måste ställas kring nanoteknikens eventuella problem och möjligheter.
Hela programmet på: http://www.vr.se/aktuellt/index.asp?id=620&dok_id=6373

Forskarkonferensen om etiska aspekter på nano-teknik arrangeras av Vetenskapsrådet etikkommitté. Seminariet kommer att hållas på engelska.

Även representanter för medierna är välkomna att delta.

Datum & tid:
Måndag 7 juni, kl 9.00-17.00
(Gemensam lunch ingår.)

Plats:
Vetenskapsrådet, Regeringsgatan 56, Stockholm


Kontaktinformation
Anmälan och kontaktperson:
Björn Thomasson, sekreterare etikkommittén Vetenskapsrådet
Bjorn.Thomasson@vr.se, 08-546 44 314

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera