Tema

Pris till barnlitteraturvetare

Janina Orlov, doktorand vid Institutionen för litteraturvetenskap och idéhistoria har vunnit första priset på 1 000$ och doktorand Elina Druker vid samma institution ett pris på 500$ i en tävling om papers som anordnats av Children’s Literature Association i USA.


Detta innebär att de båda som enda nordiska forskare kommer att ingå i en panel med fokus på Tove Janssons författarskap på barnlitteraturkonferensen ”Dreams and Visions” på Fresno State University i Kalifornien 9-12 juni 2004.

Panelens ordförande är professor Rosemary Johnston från University of Technology, Sydney, Australien.
Även Tove Janssons brorsdotter Sophia Jansson-Zambra kommer att tala på konferensen.

Janina Orlov analyserar Tove Janssons muminromaner i sin paper ”The Eternal Farewell: Reflections on Tove Jansson’s Moomin Novels”. Elina Druker undersöker Tove Jansson som modernistisk bilderbokskonstnär i ”Images within Images in Tove Jansson’s The Book about Moomin, Mymble and Little My ”som även ingår i hennes kommande avhandling om intermediala bilderböcker i Norden 1945-1965.


Närmare upplysningar lämnas av Elina Druker på 08-16 46 87, elina.druker@littvet.su.se eller Janina Orlov på jorlov@abo.fi

Pris till barnlitteraturvetare

 lästid ~ 1 min