Artikel från Stockholms universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

22 mars 2004

Stockholms juriststudenter vann rättegångstävlan i EG-rätt – igen!

Ett lag från Stockholms universitet har åter erövrat första pris i den mycket prestigefyllda internationella rättegångstävlan i EG-rätt, EC Moot Court Competition.

Tävlingen, som baseras på ett fiktivt rättsfall och som äger rum på engelska och franska, avgjordes i helgen inför domarna i EG-domstolen i Luxemburg. Det är andra gången ett Stockholmslag vinner tävlingen, och på finalplats har Stockholmslag funnits med åtta gånger tidigare.

Det vinnande laget bestod i år av Martin Mörk (linjestudent Stockholms universitet), Teddi Rull (masterstudent från Estland), Vassia Nikolovska (masterstudent från Bulgarien) och Johanna Steyrer (masterstudent från Tyskland).

De vinnande studenterna får förutom äran även ett års praktik inom någon av EUs institutioner eller vid en internationell advokatbyrå.
Stockholms studentlag har sponsrats av Linklaters Advokatbyrå.

Det vinnande laget kommer att firas på torsdag kl 15.00 vid Juridiska institutionen, Södra huset, hus C, plan 7.

För mer information om tävlingen se www.elmc.org

För ytterligare information, kontakta:
Patricia Shaughnessy, kursföreståndare EG processrätt, tfn 08-16 20 23, 0708- 13 67 68, e-post: patricia.shaughnessy@juridicum.su.se
eller
Elisabeth Hansson, informatör Juridiska institutionen, tfn 08-16 28 02, e-post: info@juridicum.su.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera